BARN DEVELOPMENT

Location: Oxfordshire.
Value: £480,000
Duration: 12 weeks

Nestled within rural countryside this barn conversion appears relatively compact until you step into the full height living room with exposed beams and galleried landing. Architectural glazing allows natural light to flood the space which comprises of main entrance and living space leading to a pool room, kitchen and dining room whilst on the other side you find a cloakroom, plant room and playroom. On the first floor the landing leads to numerous bedrooms with modern walls sympathetically meeting the structural timbers. The property was decorated throughout in a tonal palette using Little Green paint to capture the eye and make the most of the natural light.

In the living room the wood burning stove and the full height flue were replaced and hidden behind a false wall clad in natural grass wallpaper which also housed a hidden TV with hydraulic cover panel.  Cream leather panels were fitted to the rear of existing pigeon hole shelving in the living room.  The play room became a gym complete with a mirror wall whilst the dining room became a plush cinema room.

Upstairs in the master bedroom, the A frame was boxed in to conceal a 72” television which descended via hydraulics shipped over from America. New soft furnishes were installed and bespoke wardrobes were fitted under the eaves. Mechanical blinds were fitted throughout the ground floor.